HCK
 
Laatste Nieuws
Opening HCK seizoen
Op donderdag 14 september zijn we bijeengekomen bij Jamey...
Agenda t/m januari 2018
Woensdag 27 september: 16:00-19:00 uur. Lezing Mondrianisering van Den...
Zomerborrel op de Ooievaart
Dat was een erg gezellige afsluiting van het HCK-seizoen...
Workshop Visual Thinking
Op 16 mei is de HCK nieuwe stijl van...
Bij Colorworks in Bink 36
Op verkiezingsdag 15 maart 2017 werd de creatieve stem...
Presidential dinner met een knipoog….
Op 12 januari was het Presidential dinner van de HCK....
Kaart wordt geladen...
Datum
27/09/2017
Tijd
16:00 - 19:00


CityDressers Madje Vollaers en Pascal Zwart vertellen hoe zij de stad Den Haag hebben omgetoverd tot één groot Mondriaan schilderij. Kijk op www.vollaerszwart.com voor een impressie.

Woensdag 27 september van 16.00 – 17.00 uur. Locatie: Aula Gemeentemuseum Den Haag. Na afloop van de lezing discussie en borrel bij restaurant Gember.

Het zal niemand zijn ontgaan; Mondriaan is dit jaar prominent aanwezig in het straatbeeld van Den Haag. Dat heeft te maken met het feit dat 100 jaar geleden de kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Dat viert Nederland met het themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’. Den Haag neemt in dit feestjaar een prominente plek in, omdat het Gemeentemuseum de grootste collectie Mondriaan en De Stijl ter wereld heeft en drie tentoonstellingen in dat kader organiseert.

Daarom nam het Gemeentemuseum samen met de Gemeente Den Haag en het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) het initiatief om de stad om te toveren tot één groot Mondriaan schilderij.

De artistieke uitwerking daarvan werd gedaan door de ‘CityDressers’ Madje Vollaers en Pascal Zwart. Hoe ze dit hebben aangepakt en wat de succesfactoren zijn voor deze alom geprezen Mondriaan-metamorfose van Den Haag zullen zij vertellen op woensdag 27 september van 16.00 – 17.00 uur in de aula van het Gemeentemuseum. Na afloop borrel en discussie bij restaurant Gember.

Toegang gratis voor HCK-leden en Vrienden van het Gemeentemuseum. Introducés betalen 15 euro.

Aanmelden kan vanaf NU, ook via info@hck.nl

 

 

 

 

 

 

 

Reserveren